Невиждани досега животни в България пристигнаха в зоопарк Бургас.Артър и София

...
Невиждани досега животни в България пристигнаха в зоопарк Бургас.Артър и София
Коментари Харесай

Двойка броненосци са най-новите обитатели на зоопарка в Бургас СНИМКИ

Невиждани до момента животни в България дойдоха в зоопарк Бургас.

Артър и София са двойка броненосци на година и половина. Те дойдоха със профилиран превоз от европейски зоопарк и към този момент са настанени в своя нов дом. Чувстват се чудесно и имат огромен вкус. Посетителите са доста впечатлени от забавните и редки животни, които могат да се видят в малко зоопаркове по света, осведомят от зоопарка.  

Животните от този тип са комплицирани за развъждане, защото се нуждаят от характерна храна, избрана температура и мокрота на въздуха.

Броненосците са плацентни бозайници, които имат жилава вкостенена ризница. Тя е построена от голям брой еластични пояси, които заради своята еластичност улесняват напредването на животните.



Интересно за тях е, че са единствените животни на планетата, които раждат по 2 или 4 дребни, които са постоянно от един пол – или мъжки, или женски.

Появяват се на бял свят с мека ризница, която единствено след няколко часа се втвърдява и трансформира в здрав щит.

Втората забележителност е, че броненосецът е единственият бозайник с променлив брой зъби. Те са слаби, без корен и броят им се колебае до 100. Даже при другите човеци от еднакъв тип броят на зъбите в никакъв случай не е идентичен.

Дължината на другите типове броненосци е от петнадесет сантиметра до метър и половина дружно с опашката. А нокти са най-силното им оръжие. С тях те могат елементарно да изкопаят дупки и в най-здравия термитник, тъй като термитите са им обичана храна.



Снимки: ZOO Burgas-различният зоопарк 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР